Elizabeth Gilbert – Ultimul bărbat american

Elizabeth Gilbert l-a văzut pentru prima oară pe Eustace Conway pe trotuarul din faţa apartamentului ei din New York. Venea tocmai din Carolina de Nord, avea o îmbrăcăminte din piele de cerb şi purta cuţit la cingătoare. I-a impresionat pe newyorkezi, evident, dar cel mai mult a impresionat-o pe ea: a scris un articol despre acest american care a renunţat la orice formă de confort modern pentru a-şi construi propria lume, în vârf de munte. La scurt timp, şi-a dat seama că nu e destul: un astfel de om merita o carte întreagă. În Ultimul bărbat american, Elizabeth Gilbert face portretul acestui erou contemporan care trăieşte, aşa cum ne-am dori mulţi dintre noi, în deplină armonie cu natura. Elizabeth Gilbert este autoarea cărţii Mănâncă, roagă-te, iubeşte, bestseller internaţional, vândut în 5 milioane de exemplare în întreaga lume. Din ediţia românească, publicată la Editura Humanitas în 2008, s-au vândut în mai puţin de un an 30 000 de exemplare.

„Diabolic de bine scrisă… În Ultimul bărbat american, Elizabeth Gilbert afirmă destul de clar: este aproape imposibil să nu fii vrăjit de Eustace Conway, fie că eşti bărbat sau femeie… Isprăvile lui, bucuria şi vitalitatea lui par aproape miraculoase.“ (The New York Times Book Review)

Ultimul bărbat american reconstituie odiseea lui Conway. Gilbert vede în viaţa lui parabola timpului în care trăim, analizând modul în care cultura noastră ne vlăguieşte de tot ce ne este vital.“ (Chicago Tribune)

„Sunt atât de multe motive pentru care trebuie să citiţi această carte… Citiţi-o pentru portretul unui bărbat care nu s-a despărţit nici de pământul de sub picioare, nici de cerul de deasupra capului.“ (Entertainment Weekly)

De acelaşi autor

Pelerinii


Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *