Eleonora Cioran: „Documentele licitate la Paris au fost sustrase din casa mea”

Sorin Ilieşiu: „Solicit cercetarea penală a cetăţenei franceze Laurence Tacou şi a conducerii Casei Binoche şi Giquello din Paris

Eleonora Cioran, soţia fratelui lui Emil Cioran, susţine că documentele care au fost scoase la licitaţie în Paris, pe 7 aprilie, au fost sustrase din casa ei în urmă cu un an. „Laurence Tacou a luat documentele fără ştirea mea”, a declarat Eleonora Cioran la B1 TV. Potrivit acesteia, documentele i-au fost sustrase cu complicitatea unei românce pe nume Gina Puică, cele doua având anul trecut acces in locuinţa sa. Laurence Tacou deţine editura L’Herne şi este fiica lui Constantin Tacou, român care a fondat această editură în Franţa şi care a fost prieten apropiat al lui Emil Cioran.

Potrivit Eleonorei Cioran, după vizita celor două a observat că lipseşte o parte dintre documentele filosofului, inclusiv diploma de bacalaureat a lui Emil Cioran. În ce priveşte licitaţia de la Paris de pe 7 aprilie, cumnata lui Cioran susţine că nu a avut cunoştinţă despre acest eveniment şi că nu a primit niciun ban de pe urma vânzării manuscriselor la licitaţie.

Aceasta a precizat ca ar fi vrut sa dea documentele către Ministerul Culturii, care a şi trimis un evaluator în acest sens, care a stabilit valoarea colecţiei la 100.000 de euro. Ministerul nu a avut, însă, banii să cumpere manuscrisele, a adăugat Eleonora Cioran, citată de B1TV.

În cadrul emisiunii „Evenimentul Zilei” a intervenit şi fiul Eleonorei Cioran, care a declarat că este necesară sesizarea poliţiei în acest caz.

  • Eleonora Cioran, intr-un alt interviu: Doamna Tacou a venit la mine în vara anului trecut şi şi-a luat documentele pe care le-a dorit. După un timp, mi-a trimis nişte bani prin poştă

Eleonora Cioran a declarat, însă, într-un alt interviu acordat publicaţiei Evenimentul Zilei, că este prietenă cu Laurence Tacou şi că în vara anului trecut aceasta a luat „documentele pe care le-a dorit”, după care i-a trimis nişte bani prin poştă.

  • Sorin Ilieşiu a depus plângere penală la Parchetul General. „Solicit cercetarea penală a cetăţenei franceze Laurence Tacou şi a conducerii Casei Binoche şi Giquello din Paris”

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *