E-book-urile vor cuceri România?

UnknownDe Crăciun, America a fost cucerită de febra cumpărăturilor de e-book reader, acel suport electronic care poate cuprinde o bibliotecă. Kindle a fost cel mai dăruit cadou, în SUA, în luna decembrie şi tot atunci cei de la Amazon au decis să lanseze dispozitivul în peste 100 de ţări, inclusiv România. În Japonia există o invazie, practic aproape orice călător din metrou are un astfel de dispozitiv. Dacă preţurile de afară sunt între 250-300 de dolari, au apărut şi la noi primele dispozitive, Iriver, produse de sud-coreeni şi comercializate prin eMag. Până acum, conform datelor oferite de distribuitor, s-au vândut 200 de exemplare, epuizându-se stocul. Acestea au avut la pachet aproape o sută de poveşti celebre românilor, intrând în preţ.

Cei care cumpără aparatul vor primi un card SD de 2GB pe care sunt salvate 101 cărţi în limba română, publicate la Editura Litera.

Pe piaţa neagră se comercializează în ţara noastră şi modelele Sony PRS-505 şi Sony PRS 600.  Acestea au la fel de mare succes ca iriver Story Reader,  stocurile celor care le importă epuizându-se rapid. Preţul e undeva pe la 980 de lei, fără costurile poştale.

Cititorii vechi de cărţi spun că nu pot renunţa la mirosul cărţilor tipărite, la răsfoitul paginilor şi la dezmăţul de a sta cu o carte în pat. Cei mai practici sau mai tineri zic că se pot adapta. Vor cuceri oare e-book-urile şi România?

Rămâne să vedem ce daruri vor fi aduse de Iepuraş.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *