Dumitru Badea – Manualul agentului de asigurări

UnknownCel mai amplu proiect de formare în asigurări a devenit realitate după ce Institutul de Asigurări a reuşit împreună cu şase companii de asigurări (ALLIANZ – ŢIRIAC SA, ASIBAN SA, AVIVA SA, ING SA, OMNIASIG SA şi OMNIASIG Asigurări de Viaţă), să constituie un consorţiu în numele căruia Institutul de Asigurări şi Allianz-Ţiriac au semnat contractul de realizare a primului parteneriat public-privat cu DEG-Germania. În cadrul acestui proiect, au fost abordate trei programe educaţionale pentru formarea profesională de: actuari, traineri în asigurări şi agenţi de asigurare. În cadrul celui de-al treilea program, urmează să se realizeze formarea a 2.000 de agenţi de asigurări, aparţinând companiilor membre ale consorţiului sus-menţionat, după un concept unitar şi o curriculă aprobate de consorţiu, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor şi DEG-Germania. Aşa s-a născut şi această carte, care în prima etapă va fi folosită de cei 2.000 de agenţi de asigurare ce vor urma cursurile de pregătire aferente programului susmenţionat.

Această carte reprezintă un bun suport tehnic pentru toţi doritorii, aspiranţi, debutanţi şi mai consacraţi în domeniul asigurărilor, dar se adresează în primul rând agenţilor de vânzări în asigurări, şi anume aceia care au optat pentru succes în această carieră. Pentru aceştia, autorii prezintă în paginile cărţii principii, sisteme, procese, tehnici şi instrumente care să-i ajute pe toţi cei care o vor citi să devină profesionişti şi să rezolve mai uşor problemele de zi cu zi în practica asigurărilor.

De acelaşi autor

Asigurările de persoane şi reflectarea lor în contabilitate

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *