„Dracula e mort”, ne asigură fostul ambasador american la Bucureşti

1Fostul ambasador american la Bucureşti Jim Rosapepe şi soţia sa Sheilah Kast, de profesie jurnalist, semnează împreună cartea „Dracula is dead„, o mărturie despre „O Românie spectaculoasă, din spatele lui Dracula, a orfanilor, a comunismului, cu o cultură vibrantă şi o istorie unică, cu abilităţi specifice secolului XXl care definesc o ţară nouă”.

„Ca majoritatea americanilor, impresiile noastre despre Romania inainte de a merge acolo erau legate de Ceausescu, Dracula si copii abandonati. Aproape de indata ce am ajuns, am fost loviti de un nivel ridicat de educatie si cultura, de importante resurse naturale, de la Marea Neagra si raul Dunare pana la munti si la rezerve de petrol si gaze, precum si de fabricile, afacerile si structurile guvernamentale care erau destul de bine dezvoltate – ca in Europa de Vest sau Rusia, nu ca intr-o tara din lumea a treia”, sustin cei doi soti, intr-un interviu acordat jurnalistilor americani,” scriu autorii americani.

Acum, James Rosapepe este senator de Maryland, iar soţia sa Sheilah Kast îşi continuă meseria de jurnalist şi este gazda unei emisiuni la un post de radio. Nu pierd, însă, nicio ocazie să vorbească despre România, ţara unde Rosapepe a fost ambasador din 1998 până în 2001. „Chiar şi arhitectura Bucureştiului ne-a surprins. Este un melanj de modern, art nouveau, secolul 19 şi era comunistă. Totul arată că Romania este o ţară modernă, dezvoltată şi explica de ce, între cele doua războaie mondiale, Bucureştiul era numit Parisul din Est”, mărturisesc cei doi în The Baltimore Sun.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *