De ce promovează Gabriel Liiceanu cultura de gang?

liiceanu2De ce şi-a dat Gabriel Liiceanu demisia din Uniunea Scriitorilor Români? Motivele le găsiţi aici. Sigur că, în calitatea de editor, s-a săturat să fie singurul care plăteşte taxa de timbru literar, în valoare de 2%, din valoarea cărţilor de beletristică vândute de Humanitas. Adică vreo 50.000 de Euro ca să ţină în viaţă o asociaţie profesională care nu doar şi-a închiriat sediul unui Casino, ci şi-a amanetat bruma de încredere prin recenta propunere a vicepreşedintelui USR, Varujan Vosganian de introducere a timbrului literar de un leu.

Dar ce nu înţeleg este cum poate sub semnătura sa să publice textele aparţinând unor scriitori mediocri pe care Bookiseala.ro i-a refuzat permanent? Dacă maestrul Liiceanu a publicat în textul său de pe Contributors abjecţii de genul:

Am avut şi eu un vis destul
De ciudat, în care mă urmărea
Un om, hămesit să-mi devoreze căcatul. […]
„Mănânci căcat!“ i-am strigat, cu dispreţ.
„Aşa e“, a recunoscut, cu umilinţă,
„Dar nu m-aş da în lături nici de la o gură de pişat,
Proaspăt, eventual direct de la sursă.” […]

sau

basescu-liiceanu„Destinul urla. Urla ca o băşină de fasole groasă. Sfinctereala şi prosteala prostatei trebuiau să se facă muci şi să dispară. Ovidiu avea să-şi schimbe pielea printr-o puşcărioară. Frecatul de Aurică nu-i mai grăbea năpârlirea iar Ginuţa cea luciferică îi cariase muşcătura care-i atrăgea atât de mult bărbatul. Jucase pizdeşte. Mişeleşte. Curveşte. Era dată dreacu. Cântase la penisul lui Aurică ca la un fluier cărnos“.

e semn că filosoful nu ştie că şi antireclama e tot reclamă. Dacă Liviu A. va vinde mai mult decât Lucian Boia?

Dacă vrei să citeşti noua literatură, găseşti aici.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *