Daniela Zeca Buzura – Istoria romanţată a unui Safari

pozaDeşi se petrece pe controversatul şi fascinantul tărâm al Africii de Nord, Istoria romanţată a unui safari este o parabolă a vânătorii într-o lume globală, a competiţiei: o tânără europeană şi un musulman sunnit din Magreb se îndrăgostesc fulgerător şi trăiesc o intensă, dar scurtă poveste de dragoste, în diorama unei lumi străvechi în transformare. Darrielle şi Mehria sunt două fiinţe curajoase care se caută una pe celalaltă, dar fiecare greşeşte direcţia de mers. Bărbatul din cuplu trăieşte în vria unei lumi agitate, dominate de tehnologie şi viteză, pe când femeia are nostalgia oazelor cu palmieri, în care timpul stă pe loc. Doar în Africa se spune: „voi, europenii, aveţi ceasuri, noi avem timpul.” Departe de a fi o idilă, romanul Danielei Zeca, cu accente ironice şi parodice, este vizual ca un film şi incitant ca orice poveste de viaţă spusă cu naturaleţe, dar si cu febra îndrăgostitului.

Ce incită este exotismul căutărilor unui personaj, ea, care nu se pierde în spaţiul iubirii, ci provoacă evidenţele unei lumi incitante şi năucitoare. Critica de la noi a şi comparat-o cu Maitreyi. Ce este plăcut, în stilul lui jean Bart, stilul exotic, fără a avea din spiritul de aventură al lui Figaroa, spaniolul care a redescoperit lumea tuaregilor.

Îmbrăcată în uniformă, Daniela Zeca mărturiseşte într-un interviu acordat Agenţiei de carte că a fost de cinci ori în Africa pentru a se înmiresma cu parfumul poveştii. Citiţi aici.

De acelaşi autor

Demonii vântului

Order Istoria romanţată a unui Safari Preţ @ RON26,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *