Dan Perjovschi lansează astăzi cartea „20/22 Douăzeci de ani de texte”

Dan Perjovschi va  lansa marţi, 30 noiembrie, de la ora 18.00, la redacţia revistei 22 (Calea Victoriei nr.120, Bucureşti). 20/22, noul volum 20/22 Douăzeci de ani de texte la revista 22.

Dan Perjovschi s-a născut pe 29 octombrie 1961, la Sibiu. Din 1991 este grafician şi ilustrator al revistei 22 şi, în mod constant, autor de cronică de artă plastică în aceeaşi revistă. Cu timpul, articolele sale se transformă în critică dură socială şi politică, iar artistul devine, din 1999, în rubrica „Vis à vis”, un atent observator săptămînal al României contemporane şi al lumii internaţionale.

În anul 2000, publică la Editura Nemira volumul Vis-à-vis, o primă culegere de articole.

În paralel, devine din ce în ce mai vizibil în Occident şi este considerat astăzi unul dintre cei mai importanţi artişti contemporani. Este invitat să expună în cele mai mari instituţii de artă ale lumii (MoMA, New York, Tate Modern, Londra, Kunsthalle Basel, Musée d’Art Moderne, Centre Georges Pompidou, Paris, Museum of Contemporary Art, Sydney etc.), participă la numeroase evenimente de artă internaţionale (Bienala de la Veneţia, Istanbul, Sydney, Manifesta etc.) şi i se realizează peste 15 cataloage de autor.
În 2004 cîştigă un premiu de artă emblematic, Premiul George Maciunas. în Bucureşti, are show-uri de artă (CNDB, Centrul de Introspecţie Vizuală, Galeria Posibilă).

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *