Dan Dragomir – Guvernanta corporativă ţi sustenabilitate în Uniunea Europeană

Această carte este un compendiu despre provocările la care sunt supuse întreprinderile europene. Lucrarea nu se adresează nici specialistului în contabilitate, nici expertului în resurse umane, nici inginerului de mediu, nici avocatului de drept comercial. Este, în schimb, un ghid pentru managerul secolului XXI, pus în faţa complexităţii spaţiului reglementar european. Materialul de faţă încearcă să ofere o cheie de acces către o problematică vastă, a sustenabilităţii şi a guvernanţei corporative, o problematică „secundară” în raport cu profitabilitatea şi cotele de piaţă ale firmelor, însă esenţială pentru supravieţuirea acestora într-un mediu reglementar tot mai strict şi mai atent cu resursele sociale, naturale şi financiare antrenate.

Am încercat să-i confer acestei cărţi un stil liber, dar precis, fără a fi tehnic. Cartea de faţă poate fi privită şi ca un depozit de cunoaştere, prin atenta ei structurare în cele patru secţiuni cu o multitudine de capitole şi subcapitole. În plus, informaţia prezentată în continuare – punând acceptul pe principiile şi sensul iniţiativelor reglementare în discuţie – nu este perisabilă decât într-o foarte mică măsură. Chiar dacă directivele discutate vor fi amendate, sau se vor înlocui cu noi variante modernizate, niciuna dintre temele cuprinse în această carte nu va deveni vetustă în viitorul apropiat.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *