Dan Anghel Constantinescu – Management financiar în asigurări

Deşi analiza financiară a unui asigurător urmăreşte aceleaşi principii folosite la evaluarea oricărei societăţi, caracteristicile specifice operaţiunilor de asigurare determină anumite modificări în aplicarea unor concepte precum lichiditatea, rentabilitatea şi solva­bilitatea. Se impune astfel prezentarea situaţiilor financiare întocmite de asigurători şi a indicatorilor specifici activităţii acestora.

Un segment important al lucrării îl constituie analiza cerinţelor de solvabilitate impuse companiilor de profil atât pe plan internaţional, cât şi în România. Managerii au responsabilitatea de a menţine solvabilitatea şi de a acţiona în concordanţă cu realizarea acestui obiectiv, deoarece protecţia oferită asiguraţilor de produsele de asigurări are la bază în special soliditatea financiară a companiei.

De acelaşi autor

Tratat de asigurări. 2 volume

Order Management financiar în asigurări Preţ @ RON55,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *