Cum să înveţi copilul tău să citească?

UnknownFiţi atenţi! Cititul se învaţă ca mersul sau vorbitul. Când copilul nu citeşte, părinţii devin încordaţi, speriaţi, având tendinţa să-l compare cu al altora. Înainte de a încerca să-ţi obişnuieşti copilul cu deprinderea de citi trebuie să ştiţi unele puncte cheie care v-ar putea dezumfla:

• Există lecţii de învăţat să iubeşti cărţile şi există lecţii de a citi cărţile. Dacă reuşeşti să obţii din prima rezultate, cea de-a doua se va învăţa mai uşor.
• Există diferite metode pentru a învăţa copiii să citească, dar şi o serie de controverse despre care metodă ar fi cea mai bună.
• Cititul sau necititul variază enorm de la un copil la altul. Unii copii pot citi fluent înainte de a începe şcoala, alţii mult mai târziu. Până la urmă toţi vor citi mai de voie, mai de nevoie.
• Conţinutul e totul. Mulţi copii renunţă la citit pentru că acţiunile şi personajele li se par plictisitoare şi din afara zoneli lor de interes.
Punerea bazelor deprinderilor cititului:
Dacă aţi împărtăşit conţinutul cărţilor cu ei de mici vor şti că devine plăcut să stea într-o ambianţă protectoare şi a se bucura de două ori, odată cu ce se întâmplă în jurul lor şi a doua oară că regăsesc în cărţi figuri, întâmplări similare. Pentru un astfel de copil, cartea nu va fi niciodată o corvoadă sau o activitate forțată. Acest copil are un avantaj faţă de alţii care nu s-au bucurat de mici de mirajul şi fascinaţia cărţilor.

Cărţile iubite de ei sunt altele decât cele iubite de noi

Citește mai departe   

AICI

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *