Cum să devii un superstar prin Ebook?

Ben Galley, authorUn număr tot mai mare de tineri ambiţioşi recurg la publicarea Ebook-urilor. Dar cum se transformă aspiraţiile lor într-un succes?

Recomandările lui Ben Galley, un autor care şi-a publicat singur operele de ficţiune, pentru cei care vor să devină scriitori, au fost publicate recent de prestigioasa publicaţie britanică The Guardian.

Niciodată până acum nu a fost mai uşor să-ţi publici singur o carte. Editurile tradiţionale te pot ţine un an, până ce manuscrisul tău vede lumina tiparului. Prin intermediul noilor tehnologii, în doar câteva minute, creaţia ta poate face înconjurul lumii. Rămâne însă aceeaşi dilemă: cum să-ţi găseşti audienţa?

Vechea şcoală editorială te poate îndruma. Expertiza profesioniştilor în editare, redactare, distribuire şi promovare a cărţii îţi pot creşte şansele de succes. Alături de aceştia, se află autori se află un număr în creştere de autori care au devenit editori, designeri, agenţi de marketing, directori de vânzări pentru propriile ebook-uri. În schimbul unui prezumtiv procent de 7-15 % din drepturile de autor de la editurile tradiţionale, un autor care decide să-şi publice singur creaţia pe Kindle poate obţine până la 70% din preţul vânzării din magazinele virtuale.  Autorii acestui gen pot să se bucure rapid de prezenţa lor pe  Waterstones, o nouă afacere surpriză, apărută ca rival al Amazon.com, care vinde prin intermediul a trei sute de magazine virtuale.

 

ALEGE CARTEA POTRIVITĂ, GENUL CĂUTAT ŞI TITLUL CORECT

 

Book-Ereader-6-Post

 

 

 

 

 

 

„Scrie pentru un motiv real, adică exprimă-te!”- spune Kerry Wilkinson, un jurnalist sportiv, în vârstă de 31 de ani, de la „Preston,” care a devenit cel mai vândut autor de ebook din Marea Britanie, doborându-l la vânzări pe celebrii megastari Lee Child şi Stieg Larson, pe Amazon, în ultimul trimestru al anului trecut. ”Dacă mi-aş fi propus să vând zeci sau mii de exemplare şi a semna cu un editor, atunci probabil nu realizam nimic, pentru că m-aş fi axat pe ţinte greşite,” a spus el.

bookiseala ereader sau carteÎn cazul în care ai scris o carte pe un subiect delicat de ficţiune, o carte pentru copii sau una cu un subiect esoteric (de exemplu despre fluturi), ar fi indicat să te adresezi unui editor de nişă.

În stadiul actual al revoluţiei digitale, publicarea unui ebook pe un domeniu care strânge o mare comunitate virtuală, gen literatură fantastică, erotică, chick-lit, de groază sau crime, poate fi de succes.

Fii atent cu titlul, în era tag-urilor şi a optimizării motoarelor de căutare. Niciodată acesta nu a fost mai important. Unul precis e mai sigur, pe când altul evaziv e eşec. Conform unui studiu recent, autorii de ebook-uri amoroase au vândut cu 170% mai mult decât cvolegii lor prin procedurile clasice.

NU TE ÎNCREDE ÎN TWITTER ŞI FACEBOOK

Ben Galley a devenit un autor de ebook şi la 22 de ani are un trai modest din vânzare cărţii sale de literatură, dar oferă consultanţă pe Skype, contra sumei de 50-199 de lire sterline, tinerilor aspiranţi. El crede că fiecare autor poate să-şi facă un site. “Unele persoane îşi fac veacul pe twitter, pe blog sau oe  facebook, dar tu, ca autor, ai nevoie de o prezenţă masivă pe internet. Cei mai mulţi oameni care cumpără cartea ta doresc să afle mai multe despre tine ca autor şi nu pot afla pe feed sau pe twitter,” spune el. “Un website este o platformă bună de vânzări, de marketing şi de prezenţă pe scena globală, dacă este făcut corect.”

Wilkinson este de părere că un site te ajută la anunţarea viitoarelor apariţii.

 

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *