Cu o conferință nu faci primăvară, da’ cu 55 da!

Logo Bookland evolutionPrimul val al Conferințelor practice pentru tineri BookLand Evolution s-a încheiat cu succes, după parcurgerea a 12 orașe timp de patru luni, în care speakeri consacrați ca Andreea Marin, Rucsandra Hurezeanu, Andreea Raicu, Dana Săvuica, Mihaela Tatu, Florentina Opriș, Ovidiu Tender, Dragoș Anastasiu, Marius Ghenea, Florentin Banu, Vasile Calofir, Cristi Martin, Andi Vasluianu, Berti Barbera, Florin Chilian, Cezar Ouatu și alti peste 150 invitați speciali au venit să le vorbească liceenilor despre propriile povești de succes. Scopul speakerilor de a-i inspira să-și descopere vocația si să-și urmeze visurile a fost atins, unii dintre elevi alegându-și mentori cu ajutorul cărora să se orienteze în cariera.

Peste 7000 de liceeni din București, Ploiești, Brașov, Sibiu, Alba Iulia, Târgu Mureș, Cluj Napoca, Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Arad și Timișoara au descoperit astfel soluții practice pentru dezvoltarea lor profesională și personală. Sfaturile speakerilor, dar și experiențele lor povestite cu mult patos, au ridicat nu de puține ori sala în piciore și au trezit admirația copiilor. Una dintre cele mai apreciate personalități prezente la eveniment a fost actorul Vasile Calofir, care și-a spus povestea de viață – plecând de la un simplu muncitor în Gara de Nord, la actorul de succes de astăzi – iar Rucsandra Hurezeanu, proprietara unui mare brand de dermato-cosmetice din țară, le-a vorbit tinerilor despre cum a făcut posibilă dezvoltarea unui model de business mai puțin cunoscut pe piața din România. Tinerii au putut afla povești diferite, care să-i ajute să facă alegerile corecte pe viitor. Scriitoarea Anca Georgiana Drăgan a dezvăluit cum a ieșit învingătoare în lupta împotrivă drogurilor și i-a îndemnat pe copii să fie autentici, să nu facă compromisuri, iar actorul Andi Vasluianu le-a prezentat liceenilor drumul pe care l-a parcurs, lucrând ca tâmplar și vânzător la butic, pentru ca, în cele din urmă, să ajungă unul dintre cei mai buni actori.

Nimic din ceea ce nu obții în viață cu sufletul plin și cu pasiune nu e durabil. Poate pe moment vei avea o satisfacție, bucuria unui câștig minimal, vă asigur însă că lucrurile se pot schimba de atâtea ori și în atâtea direcții încât realmente s-ar putea să ajungi într-un punct să nu te mai recunoști și să nu mai știi cine ești și, dacă nu te-ai construit pe o bază solidă, la primul vânt mai fioros te poti trezi fără acoperiș”, a dezvăluit Andreea Marin.

 

Eu ca actor sunt un resort, sunt un link, pentru că Dumnezeu a dat prin mine, prin natura talentului meu, altora. Sunt un pasaj, așa că eu nu pot să păstrez nimic pentru mine. Exact cum v-am spus și vouă, să nu treacă o zi fără să să vă gândiți la ceea ce vreți voi să fiți sau ceea ce deja sunteți dar nu vă dați seama”, i-a încurajat Vasile Calofir pe tineri.

 

Dacă vreți să fiți antreprenori,  motivația nu trebuie să fie dorința de a face bani, ci dorința de a face ceva, dorința de schimbare . Banii sunt doar rezultatul unei idei bine puse în practică. Trebuie să îți placă ce alegi să faci”, a mărturisit tânărul afacerist Lucian Todea.

Singura cheie spre succes este munca. Dacă ești la muncă și te uiți la ceas și te întrebi cât mai ai până se termină programul, schimbă-ți jobul. Dacă ești la școală și ești nerăbdător să se termine ora, spune-i profesorului tău să-și dea demisia. Nu diploma contează, ci ce știți să faceți practic. Distrați-vă, citiți, instruiți-vă și faceți practică!”, i-a sfatuit pe tineri Dragoș Anastasiu, unul dintre cei mai buni manageri din industria turismului.

 

Din dorința de a le arăta copiilor modul în care își pot începe și dezvolta singuri o afacere, într-una dintre cele cinci zile ale conferințelor din fiecare oraș, a fost inclusă o seară dedicată  antreprenoriatului, unde timp de două ore, membrii Romanian Business Leaders  și susținătorii proiectului “Vreau să fiu antreprenor” le-au vorbit tinerilor despre provocările mediului de afaceri și despre cât de greu e să fii „patron”.

 

În plus, ca o completare concretă, pregatită tinerilor cu scopul de a-i ajuta în viitoarea profesie, BookLand a lansat și platforma online www.inPractica.ro, prin care aceștia au acces la programe de practică, internship, traineeship și part-time jobs în companii sau organizații din România.

Conferințele BookLand Evolution își vor relua traseul din toamnă trecand prin alte 12 orașe, unde alte mii de liceeni vor avea ocazia să cunoască oameni care să-i inspire și să-i motiveze.

Parteneri media: UTV, TVR 2, Blitz TV, Bravo, Bravo Girl, Tango, Rol.ro, Historia, Teen Press, Avocat.net, Ziarul Ring, Kudika, Șapte Seri, BOOKiseala, Addox, Edu News, Sunt Părinte, Didactic.ro, Olimpiade, Teen Press, societatesicultura.ro și Bookaholic.

 

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *