Cristiana Aranghelovici – Dicţionar de sinonime şi antonime în context

UnknownDicţionarul se adresează elevilor şi cadrelor didactice, precum şi publicului larg, propunându-le un mod practic de abordare a relaţiilor de sinonimie şi de antonimie: înţelegerea prealabilă a contextelor în care apar cuvintele, pentru a stabili clar sensul acestora şi, în consecinţă, pentru a găsi sinonimele şi antonimele adecvate.
Prezentarea în context a cuvintelor cu sensuri diferenţiate, cu sinonime şi antonime specifice, este esenţială pentru cunoaşterea proprietăţii termenilor, pentru conştientizarea bogăţiei lor semnatice şi pentru o mai bună întrebuinţare, în vorbire sau în scris, a cuvintelor.

DESPRE AUTOARE
Cristiana Aranghelovici este absolventa a Facultatii de Litere a Universitatii Bucuresti, iar in prezent este cercetator la Institutul de Lingvistica „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” din Bucuresti.
A publicat un „Indreptar ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane” (Ed. Saeculum Vizual, 2007), un „Dictionar de despartire in silabe” (Ed. NICULESCU, 2008) si este coautoare la „Dictionarul ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane” (DOOM, ed. a II-a, 2005).

Order Dicţionar de sinonime şi antonime în context Preţ @ RON25,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *