Cristian Socol – Macroeconomie. Vol 1

CARTELucrarea Macroeconomie (nivel intermediar) a apărut din necesitatea aprofundării cunoştinţelor macroeconomice dobândite de studenţi în primul ciclu de studiere a fenomenului economic.

Suportul de curs de faţă pune accentul pe detalierea unor instrumente macroeconomice folosite de decidenţii de politici în procesul de alcătuire a mixului de politici economice: modelul Solow-Swan, modelul IS-LM-BP şi modelul AD-AS. Cele trei modele prezentate în carte asigură nu numai cadrul metodologic de analiză a performanţei aplicării politicilor macroeconomice, dar furnizează şi elemente consistente de fundamentare şi îmbunătăţire a mixului de politici.

Studiile de caz propun soluţii concrete de creştere a performanţei mixului de politici monetar-fiscale în România, dar şi de combinaţie cu politicile structurale, necesare pentru a creşte oferta agregată.

Analizele în domeniul efectelor integrării unice europene asupra creşterii economice şi a dificultăţilor tehnice în alcătuirea mixului politică monetară comună-politici fiscale naţionale la nivelul zonei euro măresc relevanţa ştiinţifică a lucrării şi pentru cei interesaţi de studiul macroeconomiei europene.

Lucrarea reprezintă o primă parte a unei serii de studii în domeniul macroeconomiei (nivel intermediar).

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *