Costin Lianu – Strategii de branding

Înţelegerea imaginilor, şi implicit a brandurilor, este un domeniu de cercetare nou şi cu multe provocări. Brandurile, ca imagini ale unor identităţi  competitive supuse rigorilor pieţei, au în prezent o diversitate de manifestări simbolice, lingvistice, vizuale, de comunicare şi se străduiesc să reprezinte şi să domine percepţia umană nu numai asupra produselor şi serviciilor, dar şi a organizaţiilor, în sensul cel mai larg al termenului, a locurilor, a concentrărilor de firme, a indivizilor şi chiar a ţărilor.

Brandurile, ca imagini, au propria lor logică de formare şi propriul lor dinamism. Cât se desprind ele de identitatea obiectelor sau persoanelor pe care le reprezintă şi care sunt factorii care dau o anumită autonomie imaginilor faţă de produsele, organizaţiile, locurile şi indivizii pe care îi reprezintă? Este economia bunurilor materiale dublată de o economie a brandurilor şi care este noul rol al brandurilor în noua economie?

Sunt întrebări frecvente la care această lucrare încearcă să dea unele răspunsuri şi să formuleze o serie de repere în ceea ce priveşte tipologia brandurilor şi modul în care acestea se formează.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *