Costi Rogozanu – Agresiuni, digresiuni

22.90 – 4.99 Lei

Debutul în volum al unuia dintre cei mai apreciaţi critici tineri, Costi Rogozanu, este remarcabil, la un prim nivel, prin faptul că oferă o structură-suport foarte bine „desenată”, în care cele opt părţi ale lucrării grupează tematic recenziile semnate de autor începând cu anul 2000 în România literară, Observator cultural şi Suplimentul de cultură. O asemenea structură dinamică permite o viziune de ansamblu asupra unor apariţii editoriale ce au marcat, într-un fel sau altul, piaţa culturală din România în ultima vreme. Şi mai remarcabilă este însă unitatea acestui volum, cadrul pe care autorul îl creează pentru fiecare dintre recenziile sale constituind liantul necesar între textele cuprinse aici. Observaţiile fine, tonul uşor ironic uneori, acid alteori, până la polemic, atenţia pe care criticul o acordă detaliilor, toate acestea contribuie la o apariţie editorială importantă care poate fi considerată şi un ghid prin viaţa literară din ultimii ani.

De acelaşi autor

Fuck the cool…Spune-mi o poveste

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

One Responseto “Costi Rogozanu – Agresiuni, digresiuni”

  1. dorian spune:

    Tanarul acesta a debutat spectaculos ca adversar redutabil al lui Gabriel Liiceanu si s-a sfarait ca un fas pe ecranele mogului. Tot ce scrie acum, despre politica, sport, echitatia mintii sau conspectele sociale sunt convulsii ale unei stari tomnatice. O fi la sfarsitul carierei?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *