Constantin Cojocaru – Analiza economico-financiară a exploataţiilor agricole şi silvice

Lucrarea are, prin excelenţă, un caracter metodologic, investigativ, cu precădere sintetic, punând un accent deosebit pe teorii, concepte şi modele de analiză economico-financiară. Abordarea sistemică, dezvăluirea mecanismelor factoriale şi a conexiunilor cauzale „intime“ ale fenomenelor economico-financiare conferă lucrării un rol de neînlocuit în formarea gândirii economice a specialiştilor (ca economişti sau ca ingineri), în sporirea capacităţii acestora de a înţelege mai bine complexitatea şi dialectica fenomenelor economico-financiare, de a stabili în ultimă instanţă posibiliăţile cele mai adecvate în vederea ridicării eficienţei întregii activităţi economico-financiare pe o treaptă superioară, competitivă.

Într-o notă pragmatică şi cu mult mai analitică – specifică studiilor de caz şi având ca obiect al investigării o serie de indicatori economico-financiari cheie, au fost concepute secvenţele aplicative de analiză inserate în cadrul fiecărui capitol operativ al lucrării, insistându-se cu acest prilej pe latura sistemică a diagnosticării şi reglării corespunzătoare a diverselor situaţii constatate. Iar la „plusul“ de utilitate managerială adăugat lucrării prin aceste studii de caz, trebuie amintit şi faptul că în sfera de aplicabilitate a analizei economico-financiare au fost incluse, alături de exploataţiile agricole şi silvice, şi alte unităţi economice din agricultură cum sunt unităţile de mecanizare a agriculturii, precum şi unităţile de exploatare a lucrărilor de îmbunătăţiri funciare.

Pentru evitarea repetărilor de ordin metodologic, precum şi pentru sporirea caracterului instructiv al lucrării, s-a procedat la o tratare integrală a analizei economico-financiare numai în cadrul exploataţiilor agricole, pentru celelalte unităţi economice din agricultură (unităţile de mecanizare a agriculturii şi de exploatare a lucrărilor de îmbunătăţiri funciare), precum şi pentru exploataţiile silvice, abordându-se în exclusivitate particularităţile acestei analize.

Order Analiza economico-financiară a exploataţiilor agricole şi silvice Preţ @ RON25,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *