Constantin Anghelache – Euro 2000. Ultima bătălie a secolului XX

UnknownLucrarea este o încercare, poate cu o uşoară tentă de unicitate, prin modul „impresionist” de abordare, de a include şi „tuşe“ de turism , cultură, şi impresii de călătorie, pentru cei care nu au avut fericirea să însoţească echipa României la turneul final sau chiar şi pentru aceia care, prezenţi fiind în cele două ţări vecine, nu şi-au găsit imboldul de a-şi consuma timpul nu numai înmulţind şi împărţind punctele ce pot fi dobândite ci mergând şi pe acolo pe unde cultura şi civilizaţia acestor locuri au lăsat urme foarte frumoase, care ne pot hrăni spiritul. Pentru că, în fond, marea hrană a vieţii este cunoaş­terea mi-am zis că, fie şi schiopătând, să inserez în carte şi astfel de secvenţe care să facă, de ce nu?!, măcar bine dacă nu deliciul celor ce vor citi această carte.

Acestea sunt aspectele pe care le-am avut în vedere şi, în felul acesta, mi-am asumat riscul şi responsabilitatea de a scrie aşa cum am văzut eu acest turneu final al Campionatului European.

Cartea este scrisă în perimetrul exact 10 iunie-3 iulie 2000 şi ea este alertă după acest scurt interval dar plină de idei, poate nu toate personale, ale unui om care a trăit aproape 30 de zile la vatra fotbalului şi care reflectă elementele pe care el le-a crezut esenţiale.

De acelaşi autor

Tratat de statistică teoretică şi economică

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *