Constantin Abăluţă – Drumul furnicilor

1După treisprezece ani de la prima apariţie, mă-ntreb unde-a ajuns oare Drumul furnicilor? Strada pe care plouă-ntotdeauna şi-o fi luat un new look? Josefina, musca dintre ferestre, cum se adaptează la termopane? La baie apa continuă să curgă zi şi noapte ca un fluviu particular? Colacul de sârmă ploioasă s-o fi dezrăsucit de tot, lăsând moartea pe dinafară? Vreun paparazzi o fi obţinut vreo poză a păsării din pod pe care nimeni n-a zărit-o? Nu mă-ntrebaţi pe mine, eu n-am făcut altceva decât să bat la maşină litere unele după altele. Tot ce ştiu este că şi după treisprezece ani norii şi beţele de chibrit rămân cele mai frumoase lucruri de pe lume. (Constantin Abăluţă, decembrie 2010)

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

One Responseto “Constantin Abăluţă – Drumul furnicilor”

  1. Ion Maria spune:

    Felcitari Maestrului Constantin Abaluta pentru noul volum de versuri si mmult succes cu acest volum! Deocamdata sunt intr-o situatie imposibila cu banii, gatie guvenului, dar , cum voi aveea ceva bani voi cumpara volumul pentru ca de abia astept sa ma delectez cu el si am foarte multe din volumul importantului poet Constantin abaluta, fiind ma-i tanr, le-am vanat cu obstinatie pe unde am putut..

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *