Ciprian Vâlcan – Metafizica bicicliştilor

1Urmând acelaşi tipar de până acum (Logica elefanţilor, Editura All, 2012), Ciprian Vălcan şi Dana Percec au selectat câte douăzeci de eseuri care formulează, într o manieră doar aparent lejeră, un răspuns la tot atâtea pretexte, culese cu ochiul colecţionarului de caricaturi din presa românească şi internaţională sau din tomuri mai mult sau mai puţin colbuite.

Autorii inspectează cu lupa şi curiozitatea entomologului numeroase întâmplări, mesaje şi personaje contemporane, îndemnându-i pe cititori, prin stilul degajat şi tonul convivial, să se amuze pe seama absurdului din viaţa de zi cu zi.

Fie că este vorba de politică, sport, modă, mass media sau tribunale, de gastronomie sau vrăjitorie, eseurile demontează adevăruri mici, truisme, precum şi plăsmuiri de tot felul. Fiecărei păţanii evocate în pretext – unele ilare, cu miros de bâlci, altele aproape detestabile – autorii Metafizicii bicicliştilor îi răspund în manieră diferită, dar convergentă, conturând o nevoie de a răscoli excesele lumii pentru a o îndemna să se reaşeze.

Order Metafizica bicicliştilor Preţ @ RON18,90

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *