Vânzări Gaudeamus 2012

La aceasta ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus, Editurile Polirom şi Cartea Românească au participat cu peste 1000 de titluri la reducere (20%), oferte speciale şi pachete promoţionale, titluri la preţul unic de 9,99 lei. Numeroase surprize pentru cititori: noutăţi foarte aşteptate, proiecte editoriale noi, întâlniri cu cei mai îndrăgiţi scriitori români. Numărul de vizitatori a fost impresionant, iar vânzările au fost comparabile cu cele de la ediţia de anul trecut. Mai mult, la această ediţie a târgului, s-a remarcat un interes mai mare pentru autorii români decât în anii anteriori. POLIROM

Pe primul loc in topul vinzarilor Polirom se află Toate bufniţele, noul roman al lui Filip Florian, autorul romanelor Degete mici (2005), Băiuţeii (împreună cu Matei Florian) şi  Zilele regelui, ajunse la a IV-a ediţie la Polirom şi aflate pe lista de bestselleruri a editurii. Pe locul al doilea în topul de vânzări Polirom se află Exerciţii de echilibru de Tudor Chirilă, cu o prefaţă semnată de Cătălin Tolontan, volum în care veţi descoperi un scriitor surprinzător, care se exprimă cu aceeaşi uşurinţă în proză sau în versuri şi ale cărui rânduri trădează o sensibilitate pe care puţini i-o bănuiesc. Pe locul al treilea, la egalitate, se află romanele Omar cel orb de Daniela Zeca-Buzura si Jacob se hotărăşte să iubească de Cătălin Dorian Florescu, Fata tatei, mama fetei. Istoria unei vieţi între România şi Elveţia, ambele lansat la această ediţie a târgului.  Romanul lui Florescu a fost pentru mai multe luni bestseller in Elveţia si s-a vândut până în prezent în peste 50.000 de exemplare în spatiul german. Cătălin Dorian Florescu se află in Romania pentru promovarea romanului.

CARTEA ROMANEASCĂ

Pe primul loc în topul vânzărilor Cartea Românească se afla Vieţile paralele de Florina Ilis, un roman-document care sfideaza legile timpului, mai mult de 150 de ani din existenţa lui Mihai Eminescu, din secolul al XIX-lea, până în prezent, aşa cum a fost ea trăită, consemnată, idealizată, maculată, imaginată. Locul al doilea este ocupat de Cronicile genocidului, noul roman al lui Radu Aldulescu, în care autorul înregistrează, spre aducere aminte, poveştile timpurilor noi, din virtejul carora se salveaza doar cei puternici. Pe locul al treilea se afla un roman-omagiu adus fotografiei şi fotografilor, Ultima fotografie de Bogdan Hrib, o călătorie incredibilă, o întâlnire improbabilă, o iubire imposibilă.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *