Cartea premiată anul trecut de Gala „Bun de tipar”, pe lista scurtă a concursului: „Best Book Design from all Over the World”

Volumul Găsiţi şi pierduţi / Found and Lost al artistului vizual Nicu Ilfoveanu se află, anul acesta, pe lista scurtă a concursului „Best Book Design from all Over the World”, un proiect organizat de Fundaţia Buchkunst, în cadrul Tîrgului de Carte de la Leipzig. Găsiţi şi pierduţi / Found and Lost (concepţie grafică: Octav Avramescu – Asociaţia pentru Artă Ilfoveanu) este unul dintre titlurile premiate în cadrul primei ediţii a Galei BUN DE TIPAR – Categoria „Cea mai frumoasă carte – Concepţie grafică.

Cu o tradiţie de 50 de ani, „Best Book Design from all Over the World” este astăzi una dintre cele mai importante competiţii internaţionale dedicate designului de carte. La ediţia din 2013, au concurat 575 de proiecte din 32 de ţări. Pe lista finaliştilor, cartea lui Nicu Ilfoveanu se află alături de volume apărute în: Austria, Belgia, Brazilia, China, Canada, Elveţia, Germania, Iran, Letonia, Olanda, Polonia şi Suedia. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc vineri, 15 martie 2013, în cadrul Tîrgului de Carte de la Leipzig.

Şi celelalte volume premiate în cadrul Galei BUN DE TIPAR vor fi expuse la Leipzig, în cadrul unei expoziţii organizate de Headsome Communication, cu sprijinul Ministerului Culturii, în cadrul standului României.

„BUN DE TIPAR. Gala Industriei de Carte din România“ îşi propune să marcheze reuşitele anuale ale industriei editoriale autohtone, scopul evenimentului fiind acela de a atrage atenţia publicului asupra celor mai bune produse editoriale româneşti, în contextul în care se vorbeşte tot mai mult de o criză a lecturii, a cărţii sau a literaturii de calitate. Organizatori: Federaţia Editorilor din România şi Headsome Communication. Ediţia a II-a va avea loc pe 25 aprilie 2013.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *