Carte interzisă în China, lansată la Timişoara

Cartea „Nouă Comentarii despre Partidul Comunist”, cu autor anonim, o colecţie de nouă editoriale apărute în luna noiembrie 2004 în ziarul DaiJiYuan, ediţia în limba chineză a ziarului The Epoch Times, a fost lansată recent la sediul Societăţii Timişoara.î

Cartea poate fi achiziţionată doar prin precomandă: carteaprinposta@bookiseala.ro

„Comentariile” au avut un efect extraordinar asupra cititorilor din întreaga lume şi în special în China, unde au declanşat un val uriaş de demisii din Partidul Comunist Chinez. În câteva săptămâni de la publicare, chinezii au început să îşi posteze demisiile pe un site special, numărul demisiilor crescând în fiecare an: în prezent, potrivit website-urilor care urmăresc fenomenul, numărul total al celor care şi-au dat demisia din PCC a ajuns la peste 50 de milioane.

Datorită unor motive lesne de înţeles, identitatea autorului cărţii nu a fost făcută cunoscută publicului. Serviciile de securitate chineză au blocat prin firewalls-uri speciale accesul la pagina de internet cu cele nouă comentarii. Cu toate aceste oprelişti, în întreaga lume se vinde ca pâinea caldă.

Cele nouă teme:

1. Ce este Partidul comunist?

Acest articol discută despre impactul mişcării comuniste şi al Partidului Comunist asupra civilizaţiei naţionale. Privind istoria Chinei din ultimii 160 de ani, aproape 100 de milioane de oameni au fost omorâţi şi aproape toată cultura şi civilizaţia tradiţională a fost distrusă. A fost Partidul Comunist o alegere a cetăţenilor, sau a fost impus din afară?

2. Despre începuturile Partidului Chinez

Cum a putut Partidul Comunist să apară, să crească şi în final să obţină puterea? Au ales într-adevăr oamenii Partidul Comunist? Sau Partidul Comunist a fost cel care s-a organizat şi i-a forţat pe oameni să-l accepte? PCC s-a aşezat deasupra tuturor, a cucerit totul în calea sa, aducând nenumărate catastrofe ţării.

3. Tirania Partidului Comunist Chinez

Astăzi, violenţa şi abuzurile PCC sunt chiar mai sălbatice decât cele ale dinastiei Qin din trecut. Filozofia PCC este una a luptei, iar regimul PCC este construit pe o serie de lupte de clasă, lupte pentru orientare, lupte ideologice, atât în China cât şi în cazul altor state comuniste sau fost comuniste.

4. De ce este Partidul Comunist Chinez o forţă împotriva universului

În ultimii 100 de ani, invazia neaşteptată a spectrului comunismului a creat o forţă împotriva naturii şi umanităţii, cauzând agonie şi o tragedie nelimitată. A împins civilizaţia în pragul distrugerii. A devenit o forţă extrem de răuvoitoare, care este împotriva universului.

5. Cârdăşia dintre Jang Zemin şi Partidul Comunist în perspectiva Falun Gong

De ce este interzice guvernul chinez mişcarea Falun Gong, care promovează Adevărul, Compasiunea şi Toleranţa, şi care este permisă în peste 60 de ţări, fiind interzisă numai în China? Care este relaţia dintre Jiang Zemin şi PCC în această persecuţie?

6. Cum a distrus Partidul Comunist Chinez cultura tradiţională

PCC a folosit toate resursele naţiunii pentru a distruge cultura tradiţională. Distrugerea culturii chineze de către PCC a fost o acţiune plănuită, bine organizată şi sistematică. A putut exista datorită folosirii violenţei de către stat. De la fondarea sa, PCC nu a încetat niciodată să „revoluţionarizeze” cultura, în încercarea de a-i distruge complet înţelesul.

7. Despre istoria omorurilor în Partidul Comunist Chinez

Cei 55 de ani de domnie a PCC sunt scrişi cu sânge şi minciuni. Poveştile din spatele istoriei sale sângeroase nu sunt numai inumane şi brutale, ci deseori aproape necunoscute. în timpul regimului comunist au fost omorâţi între 60 – 100 de milioane de oameni, lăsând în urmă tot atâtea familii distruse.

8. De ce este Partidul Comunist Chinez un cult malefic?

PCC este în esenţă un cult malefic ce dăunează omenirii. Deşi Partidul Comunist nu s-a considerat niciodată o religie, are toate trăsăturile unei religii. La începuturile sale a considerat marxismul drept adevărul absolut în lume. A împins oamenii să-şi angajeze viaţa în luptă, pentru construirea „paradisului comunist” pe Pământ.

9.  Despre natura lipsită de scrupule a Partidului Comunist Chinez

Cel mai înspăimântător lucru la PCC este dorinţa sa de a distruge fundamentul moral al întregii naţiuni, încercând să transforme fiecare cetăţean într-un ticălos mai mic sau mai mare, pentru a crea un mediu în care să se poată dezvolta ca organizaţie. Este în special important să înţelegem clar de ce acţionează în mod malefic şi să-i înţelegem natura criminală.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *