Carole Birch – Menajeria lui Jamrach

UnknownLondra, 1857. La docuri, în vălmăşagul de mirodenii indiene, statuete chinezeşti, diavoli tasmanieni şi alte creaturi nemaivăzute, un băieţel este atacat de un tigru. Pentru curaj, micul Jaffy Brown se alege cu o slujbă la menajeria lui Jamrach, negustor de curiozităţi.

Când prietenul lui, Tim, se îmbarcă pe o balenieră şi porneşte în căutarea măreţului dragon din Mările Sudului, Jaffy il urmează – lăsând-o în urma pe Ishbel, fata cu bucle blonde şi pantofi roşii. La început, călătoria e o sursă de temeri sublime şi de fericiri năprasnice. Apoi se dezlănţuie iadul. Oamenii aduc pe vas ,,piaza rea”. Superstiţiile marinăreşti prind viaţa. Cât de monstruos poate fi să supravieţuieşti?

,,Povestitorul e un fel de David Copperfield al lui Dickens, cu umorul Piraţilor din Caraibe… Un superb roman al prieteniei, al camaraderiei, şi un neaşteptat omagiu adus rasei umane.”
Jay Parini
,,Una dintre cele mai frumoase povestiri pe care le-am citit vreodată, cu valenţe mitice. O carte de mare anvergură literară, cu un suspans înnebunitor!”
A.S. Byatt

Autoare nominalizată la Booker Prize (2003)

Order Menajeria lui Jamrach Preţ @ RON34,90

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *