Bookfest 2012

Salonul Internațional de Carte Bookfest 2012 va reuni peste 150 de expozanți

București, 6 mai – La finalul etapei de înscriere a expozanților pentru cea de a VII-a ediție, Salonul Internațional de Carte Bookfest anunță peste 150 de participanți care vor fi prezenți cu standuri în spațiul rezervat acestui eveniment din cadrul Complexului Expozițional Romexpo.

Editurile care s-au înscris au pregătit un program bogat de lansări de carte, la care vor participa autori consacrați prin contribuția constantă în spațiul românesc și internațional al creației de carte, dar și nume cu rezonanță din alte zone de activitate – politică, afaceri, divertisment. Vizitatorii Bookfest 2012 se vor putea întâlni, printre alții, cu Maria Grapini, care va veni în calitate de consul onorific al Ambasadei Indiei la București și cu actorul și scriitorul Dan Puric. Vor fi de asemenea prezenți cu lansări de volume Sorin Paliga, fostul primar PNL al Sectorului 3 în perioada 1996 – 2000, Margareta  Pâslaru și Ioan Gyuri Pascu, al cărui program va include și un microrecital.

Anul acesta, Bookfest se va desfășura în perioada 30 mai-3 iunie, în pavilioanele C1, C2, C3, C4, C5 ale Complexului Expozițional Romexpo. Respectând tradiția creată prin invitarea unei țări la fiecare ediție, Bookfest 2012 se bucură de participarea Franței ca oaspete de onoare.

Cea de a VII-a ediție a Salonului Internațional al Cărții Bookfest va reuni într-un spațiu ce depășește 4.000 mp edituri, distribuitori de carte, tipografii și companii partenere Bookfest. În cele cinci zile ale salonului sunt așteptate peste 250 de evenimente: lansări și prezentări de carte, cd-uri, audio-book-uri și expoziții, sesiuni de autografe, mese rotunde, dezbateri la care participă personalități ale lumii literare, profesioniști din mediul artistic.

Vizitatorii Bookfest 2012 vor avea intrare liberă în toate cele cinci zile ale salonului de carte, accesul făcându-se după următorul program: pe 30 mai și 31 mai (miercuri-joi), în intervalul orar  10:00- 20:00, pe 1 și 2 iunie (vineri și sâmbătă), între 10:00 și 22:00, iar pe 3 iunie (duminică), între 10:00 și 20:00.

Ediția Bookfest 2012 va fi organizată sub egida Federației Editorilor din România, în colaborare cu Ambasada Franței la Bucureşti și Institutul Francez și cu susținerea oferită de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, ArCub, Consiliul Naţional al Audiovizualului și Muzeul Țăranului Român. Coproducător Bookfest este TVR Cultural, iar printre principalii parteneri media se află DIGI-24, Hotnews, RFI România, Dilema Veche, Observator Cultural, cariereonline.ro, 121.ro și b365.ro.

În 2012, seria evenimentelor purtând marca Bookfest a debutat în luna martie, când a fost organizată prima ediție din afara Bucureștiului, Bookfest Timișoara (15-17 martie), un incontestabil succes de public.

Salonul Internațional de Carte Bookfest este o manifestare de tradiție organizată în fiecare an de Asociația Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cea mai importantă confederație patronală din mediul editorial românesc. Bookfest s-a impus în spațiul cultural ca un eveniment care promovează lectura și accesul consumatorilor de carte la  produsele editoriale de calitate.

Asociația Editorilor din România a fost înființată în 1991, cu misiunea de a reprezenta interesele editorilor și de a promova valorile culturii universale. AER își propune să promoveze lectura produselor editoriale de calitate şi scrisul, să uşureze accesul cititorilor la carte din punct de vedere material şi informaţional, contribuind astfel la o liberă circulaţie a ideilor, precum şi la integrarea culturii şi limbii române în circuitul mondial de valori.

 

 

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *