Benito Pérez Galdós – Dragostea în spaniolă

1În literatura spaniolă, secolul al XIX-lea este cunoscut ca „epoca de aur a romanului“. S-a impus atunci o generaţie excepţională de prozatori – de la Benito Pérez Galdós până la Vicente Blasco Ibáñez sau Emilia Pardo Bazán. Nicicând în istoria literaturii nu mai existaseră atât de mulţi romancieri de o asemenea anvergură. Însă, deşi romanele sunt cele care s-au bucurat de un succes răsunător, au revoluţionat tehnica narativă şi i-au transformat în autori canonici, proza lor scurtă nu este mai puţin inovatoare sau valoroasă.

 

Vă propunem, aşadar, un volum inedit, în care am reunit cele mai frumoase povestiri de dragoste ale romancierilor spanioli emblematici pentru această perioadă, texte surprinzătoare şi eclectice ale unor scriitori pe care credeaţi că îi cunoaşteţi. Veţi descoperi un Pérez Galdós de o ironie muşcătoare, un „Clarín“ autor de proze tandre şi tulburătoare, o încântătoare povestire fantastică scrisă de Juan Valera, prima nuvelă poliţistă din literatura spaniolă, precum şi alte mici bijuterii narative care pun într-o nouă lumină autori deja clasicizaţi.

 

 

Leopoldo Alas „Clarín“, Emilia Pardo Bazán, Juan Valera, Benito Pérez Galdós, Felipe Trigo, Vicente Blasco Ibáñez, Pedro Antonio de Alarcón, Armando Palacio Valdés

Order Dragostea în spaniolă Preţ @ RON22,90

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *