Aurora Liiceanu – Prin perdea

indexAurora Liiceanu păstrează discreţia asupra relaţiilor sale cu fostul ei soţ, Gabriel Liiceanu, şi evită – fără ostentaţie – amănuntele despre viaţa ei intimă. Prin perdea se vede destinul unei luptătoare care, privată de libertăţi în anii comunismului şi de avantajele unei căsnicii deosebite, îşi vede de drumul său abrupt: de la cercetător al Institutului Psihologic, la femeie de serviciu, doar pentru că Ceauşeştilor nu le-au plăcut meditaţiile transcedentale.

În prim-planul biografiei se găseşc fiul ei, dar si traseul profesional, cu interesante consideratii referitoare la psihologie sau la maeştrii cu rol formator pe care i-a cunoscut.

Dacă am căuta vreun filon dramatic în adâncimile gândirilor sale tot nu am găsi vreun fir de ranchiună, de obsesie sau disperare. Cartea de amintiri a Aurorei Liiceanu ar putea fi un îndrumar pentru femeile singure care vor să reuşească în viaţă fără a se îndatora nimănui şi fără a aştepta să le găsească cineva norocul.

De acelaşi autor

Rendez-vous cu lumea

Order Prin perdea Preţ @ RON29,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *