Alexandru Gheorghiu – Analiza economico-financiară la nivel microeconomic

Lucrarea este structurată pornind de la analiza cifrei de afaceri şi a valorii adăugate în condiţiile economiei concurenţiale de piaţă. În strânsă legătură cu cifra de afaceri se studiază producţia fizică şi condiţiile de comercializare. Se pun în evidenţă o serie de corelaţii între indicatorii valorici şi cei fizici, având în vedere desfăşurarea normală a circuitului economic.

Urmează analiza cheltuielilor de producţie şi a costurilor, bazată atât pe indicatori sintetici, cât şi pe indicatori analitici. Analiza rentabilităţii şi a situaţiei financiare deţine o pondere însemnată, având în vedere caracterul ei sintetic şi utilitatea sa în practica economico-financiară.

Pe baza dezvăluirii corelaţiilor dintre economic şi financiar, se tratează gestiunea factorilor procesului de producţie (forţa de muncă şi resursele materiale) şi reflectarea lor în rezultatele sintetice.

Ultimele capitole au caracter sintetic şi se referă la analiza îmbinării factorilor procesului de producţie şi la diagnosticul global al firmei.

Accentuarea laturii practice a lucrării s-a realizat şi prin introducerea de lucrări aplicative la fiecare capitol, respectând o anumită structură derivată din cerinţele etapelor procesului de analiză economică.

Lucrarea se adresează atât celor care lucrează practic în domeniul economic şi financiar, ca un ghid, cât şi studenţilor care se formează în calitate de specialişti în economie.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *