Al Gore – Asaltul asupra raţiunii

Premiul Nobel pentru Pace, 2007

”se recompenseaza astfel eforturile depuse pentru o mai buna intelegere de catre publicul larg a schimbarilor climatice cauzate de om si punerea bazelor pentru luarea masurilor necesare pentru a contracara aceste schimbari”

Fostul vicepreşedinte american Al Gore este preşedintele consiliului de administraţie al Current TV, o reţea independentă de televiziune prin cablu şi satelit, specializată pe programe de non-ficţiune pentru tineret, promovând jurnalismul civic. Este preşedinte al Generation Investment Management şi membru în consiliul director al Apple Computer Inc şi consultant principal al Google Inc. Gore a fost ales în Camera Reprezentanţilor în 1976 şi în Senatul SUA în 1984 şi 1990. A fost al patruzeci şi cincilea vicepreşedinte american în 1993 şi a rămas în această funcţie timp de opt ani. Este autorul bestsellerului Un adevăr incomod, apărut în traducere la Editura RAO (2007). Locuieşte împreună cu soţia sa, Tipper, în Nashville, Tennessee. Au patru copii şi doi nepoţi. Ţelul lui Gore este să explice modul în care sfera publică însăşi s-a transformat într-un spaţiu favorabil inamicilor raţiunii, să ne facă atenţi la forţele care ne influenţează modul de gândire, să înţelegem cum putem acţiona, individual şi colectiv, pentru a restaura domnia raţiunii şi pentru a ne păzi viitorul. Fructificând concluziile unei munci de o viaţă în politică, dar folosindu-se şi de experienţa acumulată de experţi într-o gamă largă de discipline, Al Gore este autorul unui manifest vizionar şi de forţă.

De acelaşi autor

Un adevăr incomod

Order Asaltul asupra raţiunii Preţ9 @ RON39,99

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *