Agatha Christie – Zece negri mititei. Crima din Orient Express

Zece negri mititei

Zece indivizi, trei femei şi doi bărbaţi, ajung pe Insula Negrilor, unde fuseseră invitaţi prin câte o scrisoare trimisă direct de proprietarul insulei, domnul UN. Owen. Imediat ce ajung la destinaţie, invitaţii vin în contact cu diverse bizarerii pe care, într-o primă fază, nu şi le pot explica: domnul Owen – al cărui nume întreg, pronunţat în limba engleză, trimite cu gândul la unknown, adică necunoscut – lipseşte; în timpul primei cine, o voce necunoscută, înregistrată pe banda unui patefon, îi acuză pe toţi cei prezenţi de săvârşirea câte unei crime, pe care au tâinuit-o şi pe care Justiţia nu a reuşit să o dovedească şi să o pedepsească. În curând, oamenii încep să moară, unul după altuL Cei ce rămân în viaţă conchid că asasinul este chiar unul dintre ei şi îşi dau seama că acesta îşi ucide victimele urmând îndeaproape versurile unei binecunoscute poezioare cu cei zece negri mititei, pe care o atârnase în ramă, deasupra şemineului din flecare cameră.

Crima din Orient Express

Într-unul dintre compartimentele vagonului de dormit al celebrului tren Orient Express este comisă o crimă. Hercule Poirot, un reputat detectiv, se întoarce cu acest tren din Siria, unde rezolvase un alt caz. Imediat după descoperirea crimei, directorul companiei de căi ferate îl roagă să facă o anchetă pentru a descoperi criminalul. Suspansul cărţii se amplifică de îndată ce Poirot afirmă că toţi pasagerii vagonului de dormit devin suspecţi pentru crima respectivă.

De acelaşi autor

Zece negri mititei

Crima din Orient Express

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *