„Afacerea Jane Eyre”, la Humanitas Fiction

La Editura Humanitas Fiction va aparea un scriitor neobişnuit, Jasper Fforde: „Afacerea Jane Eyre“ deschide o serie de sase romane, hibrid fascinant de genuri si de conventii, în care lumi imaginare şi personaje populare ce ţin de istoria literaturii primesc o nouă viaţă.

Jasper Fforde s-a născut în 1961 în Londra. Şi-a început cariera la 18 ani, ocupând mai multe posturi în producţia de filme. Deşi cărţile lui au fost respinse de 76 de ori de mai multe edituri, romanul lui de debut, Cazul Jane Eyre, a devenit un bestseller imediat după publicare, fiind lăudat şi de public şi de critici. Pentru cel de-al treilea roman din seria Thursday Next, autorul a primit Premiul Wodehouse (pentru literatură comică). Seria Thursday Next conţine, până în prezent cinci romane: Cazul Jane Eyre (The Eyre Affair), Lost in a Good Book, The Well of Lost Plots, Something Rotten şi First Among Sequels, iar cel de-al şaselea, One of Our Thursdays is Missing, va apărea în martie 2011. Eroina care are talentul de a trece graniţa dintre realitate şi ficţiune primeşte tot felul de misiuni periculoase: fugăreşte criminali în serie, care ucid personaje literare, investighează furtul de brânză şi dispariţia lui Godot, face psihoterapie de grup cu personajele din La răscruce de vânturi, îl convinge pe Hamlet să participe la un curs de negocieri diplomatice şi răspunde revendicărilor lui Peter Pan, Humpty-Dumpty şi ale celorlalte personaje din literatura pentru copii, care au intrat în grevă. Primul roman din această serie, Cazul Jane Eyre, este o carte greu

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *