Adrian Chivu – Schizosonet

Schizosenet, de Adrian Chivu, un poet original şi plin de forţă literară, este un sonet postmodern, în care eleganţa formulelor poetice se îmbină cu stridenţa singurătăţii: “îmi doresc s-o iau razna, să nu mai ştiu nimic despre mine”. Cartea este insoţită de imagini semnate de artistul plastic Cristi Şuteu.

„ascultă-l pe kafka cum curge/ cum se topeşte în pământ/ şi dispare cum vorbeşte/ ascultă-l cum înfloreşte şi tace/ asemenea unui pian părăsit”

„sunt ultimul om/ din ultima casă/ locuiesc în ultima cameră/ de la ultimul etaj/ nu vorbesc cu nimeni/ mă consum în gesturi mici/ şi definitive” sau „îmi spun că ar trebui să scriu un fel de kadish/ nu ştiu dacă există un sinonim în limba/ tradiţia noastră/ şi nici nu am chef să caut/ îmi spun: a fost”.

De acelaşi autor

Benzi desenate

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *