Adrian Alui Gheorghe la Piatra Neamț

UnknownLuni, 22 decembrie, la ora 12.00, la Librăria Humanitas Piatra Neamţ Piaţa Ştefan cel Mare nr. 15, va avea loc lansarea romanului Laika, de Adrian Alui Gheorghe, apărut recent la Editura Cartea Romanească.

Invitaţi, alături de autor: Emil Nicolae, Adrian G. Romila
Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.
Laika ar putea fi mult aşteptatul roman al Revoluţiei române, tragic şi comic deopotrivă. Scris cu nerv şi umor. Totul curge atît de firesc în poveste, încît ai senzaţia că te-ai întors în timp şi rîzi de propriile naivităţi, de entuziasmul cu care ai intrat în cursa istoriei. Subiectul e provocator: cum s-a desfăşurat revoluţia română la un „aşezămînt” de boli nervoase. Cine cîştigă? Cum evoluează mica societate cu bolnavi sadea şi bolnavi închipuiţi? Hohotul de rîs, cu care te desparţi de trecut, pare a fi răspunsul cel mai sănătos. E o carte ca o terapie.
„Punînd istoria să se desfăşoare într-un ospiciu, Adrian Alui Gheorghe creează în romanul Laika o ficţiune care este mai autentică decît realitatea. Şi, în acelaşi timp, ne predă o lecţie despre cît de subţire a fost, în istoria noastră recentă, linia de demarcaţie dintre normalitate şi absurd.
Un roman excepţional, care se citeşte cu sufletul la gură de la primul la ultimul rînd şi nu lasă pe nimeni indiferent.” (Răzvan Voncu)

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *