A început cel mai mare târg de carte din lume

targ-frankfurtAstăzi a început Târgul Internațional de Carte de la Frankfurt, cea mai mare desfășurare anuală de forțe din domeniul editorial. Anul acesta, sunt așteptați de către cei 7.500 de expozanți care vin din o sută de țări în jur de 300.000 de vizitatori. La cel mai mare eveniment din industria mondială a cărții și a drepturilor de autor vor fi prezenți și 10.000 de jurnaliști din toată lumea, la cele peste 4000 de evenimente care vor avea loc în perioada 19–23 octombrie, perioadă ce face anul acesta din Frankfurt orașul cărții.

În 2016, spațiul târgului este împărțit tematic, ceea ce facilitează găsirea de către doritori a locurilor unde expun editurile pe care vor neapărat să le viziteze. Și cum interconectarea industriilor creative este o realitate a momentului, o realitate de care, dacă nu ții seama, ajungi în afara ei, la târgul de la Frankfurt coabitarea dintre arta plastică, arhitectură, carte și tehnologie modernă își găsește expresii ale fezabilității în formele cele mai spectaculoase.

Delegația Institutului Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții, desigur că nu putea lipsi de la acest eveniment de foarte mare importanță pentru profesioniștii din domeniul editorial. Astfel, reprezentanții institutului vor avea întâlniri cu reprezentanți ai unor edituri din Polonia, Olanda și Marea Britanie, la standul României. Dacă vă aflați la Frankfurt,  e bine să știți că puteți vizita standul țării noastre aici: Hall 5.0 B146.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *