Wolfgang Herrndorf – O vară mişto

Maik Klinkenberg este un puşti aparent anost, care tocmai a terminat clasa a opta la un liceu din Berlin. Provine dintr-o familie bogată şi şcoala i se pare un chin perpetuu, deşi nu e un elev slab la învăţătură. Viaţa lui banală se schimbă atunci când apare Chiciaşov – poreclit Chiştoc –, un imigrant rus fascinant prin apariţie şi prin atitudine. Cei doi pornesc într-o călătorie cu Lada furată de Chiştoc şi se trezesc prinşi într-un şir de aventuri care le vor lăsa nenumărate amintiri frumoase. Cu un discurs simplu şi mişcător, Wolfgang Herrndorf creează un tablou magnific al sufletului de copil eliberat în lumea noastră grăbită şi nebună.

„Tschick este o carte explozivă pentru puştii de 14 ani şi pentru toţi cei de 40 de ani care îşi amintesc cum e să ai 14 ani.“

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *