William Styron – Beznă vizibilă. Amintiri despre nebunie

În vara anului 1985, William Styron a fost copleşit de o insomnie persistentă şi de un sentiment îngrijorător de rău general – primele semne ale unei depresii profunde, care avea să-i sugrume existenţa şi să-l aducă în pragul sinuciderii.

Beznă vizibilă îi oferă cititorului ocazia unei călătorii fără precedent pe tărâmul nebuniei. Este vorba de o prezentare din interior a suferinţei agonizante a autorului însuşi, precum şi de privirea sa curioasă aruncată unei maladii care afectează milioane de oameni, dar este încă în mare măsură neînţeleasă. Datorită francheţei remarcabile şi puterii descriptive ale lui Styron, oricine citeşte această carte va reuşi să-şi facă o idee despre suferinţa prin care trece o minte disperată.

Beznă vizibilă este o explorare curajoasă şi, în cele din urmă, dătătoare de speranţă în realitatea sumbră a depresiei.

De acelaşi autor

Alegerea Sofiei

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *