Wells H.G. – Omul invizibil. Războiul lumilor

Carte13.99 – 6.99 Lei

Omul Invizibil este un roman SF publicat de Wells în 1897. Personajul principal este Griffin, un om de ştiinţa care dezvoltă o teorie potrivit căreia orice om poate deveni invizibil dacă indicele de reflexie îi este modificat. El încearcă chiar pe pielea lui această teorie, însă îşi dă seama că fenomenul este ireversibil. Astfel, înnebuneşte de furie căci nu mai poate deveni un om normal şi e condamnat să rămână invizibil. Pentru a-si ascunde „handicapul”, Grlffin, devenit omul invizibil, îşi înveleşte corpul cu feşe, se îmbracă cu haine lungi şi poartă mereu ceva pe cap. Cartea a inspirat mai mulţi regizori de film, dar pelicula recentă semnată de Paul Verhoeven, cu Kevin Bacon în rolul principal, este cea mai bine primită de spectatori şi critică, fiind nominalizată la Oscar.

Războiul lumilor

Războiul lumilor, un alt roman SF de succes semnat de Wells, are în centrul atenţiei un bărbat ce străbate Londra în timp ce Pământul este cotropit de marţieni. Se pare că acesta este primul roman în care este descris un posibil conflict între pământeni şi locuitori ai altei planete. Cartea urmăreşte două fire epice: unul – despre venirea marţienilor, celălalt – despre Pământul sub stăpânirea forţelor extraterestre. Când un „meteorit” aterizează în Sud-Vestul Londrei aproape de casa povestitorului, el este primul care descoperă că obiectul este de fapt un aparat extraterestru, de forma unui cilindru. Când aparatul se deschide, din el ies fiinţele extraterestre, descrise ca fiind de dimensiunea unor urşi, dar având opt membre. La scurt timp după aterizarea cilindrului pe Pământ, pentru a se proteja, naratorul se refugiază într-un buncăr.

De acelaşi autor

Insula doctorului Moreau

Order Omul invizibil + Razboiul Lumilor Preţ redus @ RON6,99

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *