Wehrle Martin – Lucrez într-o casă de nebuni

Punctualitate, corectitudine, calitate, eficienţă. Sunt cuvinte care alcătuiesc nimbul de glorie al firmelor germane. Că realitatea a început să se îndepărteze tot mai mult de acest mit ne demonstrează prin cele mai concrete exemple Martin Wehrle. Multe firme şi concerne s-au transformat din rotative bine puse la punct în „ospicii”, în care novicii ocupă fotolii de şefi, şedinţele se transformă în lupte pentru putere, din ce în ce mai multe activităţi poartă pecetea birocraţiei şi a lipsei de sens, spre disperarea angajaţilor stresaţi, neputincioşi şi demoralizaţi. Lucrezi şi tu într-o „casă de nebuni”? Citind cartea, îţi vei da seama ca nu eşti singur şi că balamucul are leac! (Dani ROCKHOFF)

„Când am ajuns dimineaţa în firmă, nu ne-a venit să credem: pe fiecare birou se afla câte un cadou frumos ambalat. Se vedea că era o carte. Angajaţii au citit întâi felicitarea de Crăciun: «Ce pot şoarecii noi putem şi mai bine -să ne schimbăm! Ne doresc tuturor un an financiar bun, iar vouă, o petrecere frumoasă de Crăciun!» Cadoul era un fel de ABC al managementului: Strategia şoarecilor pentru manageri. Lectura asta avea cam tot atâta în comun cu realitatea ca un pom cu un pomanagiu.“

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *