Viorel Terzea – Noul Cod civil. Vol I. ( Art. 1-1163). Adnotat cu doctrina şi jurisprudenţa

imagineLucrarea „Noul cod civil adnotat„, concepută în două volume, îşi propune să contribuie la o cunoaştere aprofundată şi o aplicare unitară a dispoziţiilor  Noului cod civil.

Prezenta lucrare s-a realizat prin valorificarea unei ample jurisprudenţe, având rolul de a asigura o explicitare  a normelor legale, plecând de la premisa că Noul cod civil a integrat pe cale legislativă o serie de soluţii jurisprudenţiale.

Totodată jurisprudenţa selectată a avut în vedere şi necesitatea soluţionării conflictelor de legi în timp, în condiţiile în care pentru o serie de instituţii juridice vor mai fi aplicabile, pentru o perioadă mai mare sau mai mică de timp,  dispoziţiile Codului civil de la 1864, astfel cum se prevede în normele tranzitorii din Legea nr.71/1991.

De asemenea în cuprinsul lucrării este prezentată şi jurisprudenţa Curţii Europene a Dreptului Omului, precum şi extrase din doctrina de specialitate (inclusiv comentarii privind Noul cod civil), care au ca scop de a ajuta practicianul în procesul de aplicare a dispoziţiilor Noului cod civil.

Order Noul Cod civil. Vol I. ( Art. 1-1163). Adnotat cu doctrina şi jurisprudenţa Preţ @ RON200,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *