Vintilă Corbul – Miliarde şi picioare lungi. (Colecţia Adevărul)

Miliarde şi picioare lungi este ultimul roman scris de Vintilă Corbul. În prezent, lucrează la al doilea scenariu de film inspirat de această lucrare. Şi astăzi are acelaşi ritm de viaţă ca în tinereţe. Doarme doar câteva ore. Scrie în fiecare noapte, programul său de lucru începând cu ora 22.00 şi continuând până în zorii zilei următoare. Îşi alimentează energia cu aproape zece doze de Coca-Cola pe zi, băutură pentru care a făcut o adevărată pasiune. Modul său de viaţă poate fi copleşitor şi pentru o persoană tânără, dar Vintilă Corbul este plin de energie chiar şi la 91 de ani.
Deşi e dotat cu maşină de scris, computer, imprimantă, alege întotdeauna să scrie fiecare pagină a romanelor sale întâi cu condeiul, ca apoi să le transcrie. Numai aşa, susţine autorul, are inspiraţie şi simte fiecare rând aşternut pe hârtie.
În afara romanelor şi scenariilor la care lucrează, mai are puţine activităţi. Se plimbă şi îngrijeşte cu devotament un căţel foarte bătrân pe nume Pic. Este extrem de ataşat de acesta şi îl consideră cel mai bun prieten. Practic, astăzi, trăind într-un cochet şi liniştit orăşel de lângă Paris, Vintilă Corbul are trei mari pasiuni: scrisul, căţelul Pic şi Coca-Cola.

De acelaşi autor

Casa din Cherry Street. (Colecţia Adevărul)

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *