Vintilă Corbul – Asediul Romei. (Colecţia Adevărul) 2 volume

Deşi visa să devină ambasador, la îndemnul părinţilor, pentru a administra fabuloasa avere pe care avea să o moştenească, Vintilă Corbul urmează cursurile Facultăţii de Drept şi devine magistrat. În paralel, pentru a-şi alimenta propria pasiune, urmează Facultatea de Litere şi Filozofie – secţia Istorie, avându-l profesor pe Gheorghe I. Brătianu.
Asediul Romei este mai mult decât un roman, fiind ţesut în jurul multor adevăruri istorice. Deşi l-a scris în mai puţin de un an, Vintilă Corbul s-a documentat din peste 200 de cărţi, dragostea pentru istorie punându-şi amprenta. Îi place foarte mult să citească şi, de multe ori, documentarea durează mai mult decât să scrie cartea. Deşi a lăsat în urmă, la plecarea din ţară, o bibliotecă de aproape 10.000 de volume, o reconstruieşte în Franţa, apartamentul în care locuieşte fiind tapetat cu rafturi pline de cărţi.

De acelaşi autor

Cavalcadă în iad. (Colecţia Adevărul) 2 volume

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *