Victor Platon – Finanţarea activităţilor de protecţie a mediului

Autorul a reuşit să prezinte într-o construcţie cu o arhitectură modernă şi logică, în toată complexitatea sa tot ce se putea spune despre finanţarea activităţilor de protecţie a mediului şi chiar ceva mai mult, să redea aspecte ale domeniului în scopul de a oferi explicaţiile şi de a veni cu argumentele necesare susţinerii unor puncte de vedere personale. În prima secţiune autorul dezvoltă cu competenţă bazele teoretice ale intervenţiei puterii publice în sprijinul protecţiei mediului, experienţa ţărilor dezvoltate precum şi a economiilor în tranziţie în ceea ce priveşte finanţarea protecţiei mediului, fondul de mediu ca instrument de finanţare a investiţiilor şi finanţarea externă a protecţiei mediului.

După incursiunea teoretică şi relevarea experienţei mondiale în domeniu, autorul pătrunde adânc în problematica finanţării mediului în România, oprindu-se cu analiza asupra celor mai fierbinţi subiecte în materie cum sunt: evaluarea stării mediului în România, transpunerea acquis-ului comunitar de mediu, dimensiunea cererii de investiţii pentru protecţia mediului, implicaţii economice (obţinerea de beneficii) ale armonizării şi aplicării legislaţiei comunitare, finanţarea investiţiilor de mediu şi instrumente folosite.

Ultima secţiune este dedicată strategiei de finanţare a investiţiilor pentru protecţia mediului din România în perspectiva aderării la UE, în care autorul dezvoltă două probleme fundamentale: oferta şi cererea de investiţii pentru protecţia mediului şi strategia de finanţare a acestor investiţii.

În afară de evaluările şi comentariile făcute în legătură cu aceste probleme, de clasificările şi sistematizările efectuate şi de numeroasele explicaţii date, cartea are o valoare deosebită mai ales pentru practică la care se adaugă contribuţiile sale metodologice.

Order Finanţarea activităţilor de protecţie a mediului Preţ @ RON30,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *