Victor Neumann – Istoria Banatului

istoria banatului„Banatul a fost spațiul experimentelor, al inițiativelor social liberale, al aspirațiilor umaniste și al dorinței de bunăstare materială. Uneori , locurile acestea au fost ale acelor indivizi și comunități ce au refuzat servituțile regimurilor autoritare sau totalitare. Din aceste motive și pentru multe altele, Banatul își are particularitățile sale. Cunoașterea și invocarea realităților istorice sunt direct legate de proiectele de viitor. Orice perspectivă culturală avem, nu vom putea ignora observația potrivit căreia o societate are viitor, atâta vreme cât are un trecut de la care se poate revendica”, spune prof. dr. Victor Neumann.

Studii privind particularitatile unei regiuni transfrontaliere.  Victor Neumann (n. 1953, Lugoj) este istoric şi filozof al culturii, profesor de istoria modernă a României şi istoria modernă a Europei la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie a Universităţii de Vest din Timişoara. Este cofondator – împreună cu profesorul Armin Heinen de la Universitatea din Aachen – şi director (din 2008) al Şcolii Doctorale Internaţionale de Istorie Conceptuală „Reinhart Koselleck” din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Colaborator periodic al revistelor culturale româneştiOrizont (Timişoara), Timpul (Iaşi), Observator Cultural(Bucureşti), Revista 22 (Bucureşti), Dilema Veche (Bucureşti), Apostrof (Cluj), Idei în Dialog(Bucureşti), Altitudini (Bucureşti) etc., este semnatarul a peste 500 de articole.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *