Veronica Niculescu – Orchestra portocalie

Ce poate face o femeie care se teme să nu îl piardă pe bărbatul iubit? Cum să se apere de „orchestra” de trupuri ademenitoare care cântă de jur împrejur? Dar ce va face când, scăldată în divina lumină a dragostei, sub acest neaşteptat uriaş reflector, va auzi cîntând nu împrejur, ci în ea însăşi o întreagă orchestră, pe o mie de voci? Carei voci i se va supune?

Orchestra portocalie reuneşte unsprezece povestiri, subtil înlănţuite între ele de către personaje care, păstrând anumite elemente comune, trec dintr-o poveste în alta..
O carte cu acvarii gigantice în care madone plutesc sub cupole de apă, femeile privesc cu poftă alte femei doar pentru a-şi înţelege bărbaţii, şi tot ele poartă într-însele şi fragilele adolescenţe ce-au fost. O carte despre insatiabila noastră nevoie de dragoste, cel mai adesea dominată de spaimă de-a pierde fiinţa iubită.
Veronica D. Niculescu ne şopteşte să nu confundăm liniştea cu fericirea, ne îndeamnă să fisurăm sfera iubirii, măcar şi pentru a vedea ce culoare are lichidul care curge din ea.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *