Vedinaş Verginia – Drept administrativ. Ediţia a VI-a revăzută şi actualizată

CarteDreptul public este dreptul cetăţii. Dreptul administrativ este dreptul aplicabil administraţiei. Iar administraţia este un segment al vieţii publice, a cărui particularitate constă în executarea legii şi prestarea de servicii publice, în limitele legii, cât şi în trăsătura ei, de a se afla într-o continuă transformare, pentru a putea face faţă nevoilor sociale pe care trebuie să le satisfacă şi care, la rândul lor, sunt într-o continuă transformare.

Detalii: Drept administrativ. Editia a VI-a revazuta si actualizata.

Cursul nostru, Drept administrativ. Editia a VI-a revazuta si actualizata, se afla la cea de-a şasea ediţie a lui. Ne-am străduit ca fiecare nouă ediţie să aducă informaţii adaptate acumulărilor doctrinare şi legislative intervenite. Păstrându-i, în acelaşi timp, structura consacrată deja şi modul sistematizat de prezentare, inerent unui manual universitar.

Suntem adepţii tezei că un curs universitar trebuie să cuprindă informaţiile de maximă necesitate pe care un student are datoria de a le cunoaşte şi pe care să poată aşeza abordări suplimentare, dezvoltări provenite din studiul propriu, din bibliografia care este foarte amplă şi la îndemnarea tinerilor – şi nu numai – pe care îi formăm. Credem că greu nu este să umpli pagini, să scrii lucrări ample şi mai mult sau mai puţin închegate, greu este să esenţializezi informaţiile, atunci când ne raportăm la ceea ce trebuie să reprezinte un curs universitar. Altfel stau lucrurile, însă, cu un tratat.

Specificul acestui tip de lucrare îngăduie aprofundarea temelor abordate, analiza complexă, interdisciplinaritatea, perspectivele multiple asupra fenomenului analizat. De aceea, în opinia noastră, titulatura „tratat elementar” este o contradictio in terminis cum spunea marea mea profesoară Sanda Ghimpu, alături de care mi-am desăvârşit doctoratul în drept. Prezenta lucrare a fost redactată în baza legislaţiei şi doctrinei de specialitate existente până la data de 15 martie 2011.

 

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *