Vasile Andru – Terapia destinului

1Pentru mulţi, viaţa este un cumul de erori. Erori neştiute, abateri imperceptibile de la legea naturală sau de la legea revelată, contrarieri ale dreptei naturi. Erori în aparenţă banale, cum ar fi eroarea de a fi mâhnit, care este o agresiune împotriva ta însuţi şi care îţi înjumătăţeşte puterile. Sau conflictele cu sine, cu semenul, cu spaţiul, cu sacrul – şi toate ne strică viaţa. Prin cumul, erorile fac o cifră mare şi omul moare înainte de vreme sau decade înainte de a muri. Dar există şi reversul acestei situaţii. Există şi cumul de soartă bună. Omul este în stare să adune nu doar greşeli, ci şi noroc. Cartea de faţă are un aspect practic, ea propune o lucrare cu sine. Lucrul începe prin scoaterea minţii din mecanica ei zilnică, extinzându-i spontan puterea.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

2 Responsesto “Vasile Andru – Terapia destinului”

  1. Cititor spune:

    Dragutzule Ila Citila,
    Cu aceste delicatese pe care ni le oferi m-ai transportat brusc intr-o amintire din copilarie, cand dintr-o vitrina „m-a strigat” o papusa…presupun ca stii cum se intampla in asemenea situatii; vizitezi papusa la vitrina, pana cand parintii au bani sa o cumpere. Se intampla ca aveam mare nevoie de o asemenea „terapie”, pagini care presupun ca sintetizeaza pentru mine ceea ce mie mi-ar lua prea mult timp sa sintetizez din ceea ce cunosc si cautand de aici inainte prin surse disparate. Am sa mai vin la „vitrina”, pana saptamana viitoare cand voi avea banii necesari. Cu drag, L.

  2. livia spune:

    INTERESANTĂ!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *