Vartan Arachelian – Mărturisiri. Corneliu Coposu în dialog cu Vartan Arachelian

coposuCorneliu Coposu s-a născut la 20 mai 1914 la Bobota, județul Cluj, într-o veche familie românească, cu mai multe generații de preoti greco-catolici.

Între 1937 și 1940 a fost secretar personal al lui Iuliu Maniu, iar din 1940 secretar politic al marelui lider național-țărănist.În iulie 1947, la fel ca cea mai mare parte a elitei politice românești, Corneliu Coposu a fost arestat, fiind întemnițat aproape 18 ani.În 1964 Corneliu Coposu a fost eliberat, avea jumătate din kilogramele pe care le avusese la momentul la care a început perioada de închisoare. Aproape că nu mai știa să vorbească, timp de un an de zile a fost zidit (la propriu) într-o mică temniță, nemaiavând contact cu nimeni.În ianuarie 1990 a reînființat Partidul Național Țărănesc (devenit Creștin Democrat). După 1989, urmașii PCR-ului (FSN, PD PDSR) au încercat permanent să-l suprime pe Corneliu Coposu, ca una din vocile cele mai credibile ale societății civile.În noiembrie 1995 Seniorul s-a stins, lasând Opoziția într-o situație bună, care i-a permis câștigarea alegerilor din 1996.După moartea sa, inclusiv dușmanii politici au avut curajul să-i recunoască meritele politice și umane .
Order Mărturisiri. Corneliu Coposu în dialog cu Vartan Arachelian Preț @ RON16,35

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *