Ungureanu Ovidiu – Drept civil. Partea generală

Pentru orice jurist – dar şi pentru simplul particular – dreptul civil, prin impactul său cotidian, are o importanţă deosebită. Dreptul civil reprezintă nu numai ramura de drept cea mai densă şi elaborată, dar şi domeniul care a creat, în principal, vocabularul şi conceptele juridice; el este totodată acela care poate să formeze în noi ceea ce se numeşte spirit juridic.

Este sigur că fără un studiu temeinic al dreptului civil nu se pot înţelege celelalte ramuri ale dreptului privat. Dar acest studiu necesită în prealabil o vedere de ansamblu asupra principiilor şi instituţiilor dreptului civil. Acest preambul ne este oferit în mod tradiţional de „Partea generală” sau, cum se mai numeşte, „Teoria generală” ori „Introducere în dreptul civil”

Începutul studiului acestei discipline comporta inevitabil – datorită gradului mare de abstractizare – unele dificultăţi pentru lectorul neiniţiat; orice început este greu. De aceea la baza elabărarii acestui curs a stat, în primul rând, o concepţie didactică; în acest sens cursul redă numeroase exemple şi speţe pentru a facilita înţelegerea noţiunilor şi instituţiilor tratate.

Manualul vrea să atingă în acelaşi timp două ţeluri: unul de inţtiere a viitorilor nosşri colegi, iniţiere absolut indispensabilă pentru a accede la treptele următoare ale dreptului civil; celalălt, de orientare în materie a celor ce nu îmbrăţişează profesiuni juridice.

Order Drept civil. Partea generală Preţ @ RON49,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *