Un proiect nou sub umbrela colecţiei Strada Ficţiunii

bnr-83Editura All iniţiază un nou proiect în cadrul colecţiei sale de literatură Strada Ficţiunii: Lista lui Alex. Ştefănescu. Proiectul își propune promovarea scriitorilor români contemporani în galeria de onoare a unei colecții cu o vastă panoplie de autori, proveniți de pe toate continentele lumii.

„Mi-e dor de vremea când nu eram critic literar și citeam literatură din plăcere, nu din obligație profesională. Cu gândul la acea vreme am acceptat cu entuziasm invitația pe care mi-a adresat-o Editura ALL de a coordona o colecție intitulată Lista lui Alex. Ștefănescu.

Voi include în colecție numai cărți care îmi plac, indiferent dacă sunt scrise de celebrități sau necunoscuți, de tineri sau bătrâni, de oameni cu studii universitare sau autodidacți, de prieteni sau dușmani. Nu mă interesează biografiile autorilor, pentru mine contează doar opera lor. Nuferii dintr-o mlaștină nu sunt mai prejos decât trandafirii dintr-o grădină. Și mai este ceva. Voi da toată atenția acelor autori pe care nu-i susține nimeni, nefiind abili sau influenți. La noi s-a creat în timp, de la sine, fără să fi existat vreun plan diabolic în acest sens, un sindicat al succesului, care funcționează cu o precizie nefastă. Dacă nu ești bine plasat în societate, dacă nu poți să oferi vreun serviciu în schimb sau dacă nu ești agresiv, nu ai nicio șansă să fii publicat, ceea ce înseamnă că textele tale, fie și admirabile, nu vor ajunge niciodată la cititori. În colecția mea voi primi oaspeți de seamă, dar le voi acorda azil literar și unor autori marginalizați. Deviza acestei colecții este aceea pe care am adoptat-o încă de la începutul carierei mele de critic literar: „Hai să ne bucurăm împreună de frumusețea literaturii!“

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *